Bu bölümde aklınıza takılan soruları, sık karşılaşılan soruları ve cevaplarını bulabilirsiniz.
Sık Sorulan sorular
Tabi ki. Adresimiz: Tepealtı Mah. Ragıp Tüzün Cad. 222/A Yenimahalle/Ankara
Hayır. 0312 344 30 10 ücretsiz keşif hattını arayarak lütfen bizden randevu alınız.
Proje kesinlikle çizilmeli çünkü:
- Cihaz montajı sonrası fabrikanın verdiği garanti süresinin başlayabilmesi için proje yerinde kontrol sonrası Başkent Doğalgaz AŞ’nin teslim ettiği doğalgaz uygunluk belgesi üretici firma servisinin ilk talep edeceği belgedir.
- Can ve Mal güvenliğiniz açısından Başkent Doğalgaz AŞ’nin sertifikalı fiması olan Asemısı Mühendislik personeli gerekli sızdırmazlık testlerini yapmaktadır.
- Söz konusu mesken, iş yeri vs. ‘inde gaz ilk defa kullanılacaksa proje olmadan abone olamazsınız. Asemısı Mühendislik Personeli söz konusu yerde proje çizimi yapar, dijital ortama aktarılan proje Başkent Doğalgaz AŞ’nin mühendisleri tarafından onaylanır, sonrasında Asemısı Mühendisliğin verdiği proje onay numarası ile abone olup doğalgaz sayacınızı teslim alabilirsiniz.
Manometreden okunacak basınç değerinin 1-2 bar arasında olması gerekmektedir. Bazı kombi modellerinde hem analog hem dijital manometre bulunmaktadır. Bu tip kombilerde bu değerler kolaylıkla takip edilebilir.
Kombiler mekanın izolasyonu ve kullanım şartlarına göre modülasyonlu olarak çalışma özelliğine sahiptir. Bu özellik kombinin sık devreye girip çıkmasını engelleyerek yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Gaz tüketimi kombinin kullanıldığı ortamın izolasyonu, konfor sıcaklığı, dış hava koşulları ve kombi kapasitesine bağlı olarak değişkenlik arz eder.
Kullanıcı tarafından ayarlanabilen sıcaklık değerine bağlı olarak, termostatın bulunduğu bölgede hassas sıcaklık konforu sağlanmaktadır. Oda termostatı, ortam sıcaklığına göre kombiyi açıp kapatarak, yakıt sarfiyatını azaltmaktır
Kombiyi belli zaman aralıklarıyla kısa sürelerde çalıştırmak; hem daha fazla yakıt tüketimine, hem de cihazın ömrünün azalmasına neden olabilir. Bunun yerine kombinizi; kısık ayarda sürekli çalıştırmak, daha az yakıt tüketimi sağlayacaktır.
Kombi seçimizi yaparken oturduğunuz evin ısı kayıplarına dikkat edilmelidir. Isı kayıplarına etki eden bazı önemli hususlardan bahsedelim;
Oturduğunuz dairenin cephesi ısı kayıplarına direkt olarak etki etmektedir. Kuzey cepheli dairelerin ısı kayıpları diğer yönlere cephesi olan dairelerden daha yüksektir.
Oturduğunuz binada yalıtım mevcut ise ısı kayıpları daha az olacağından dairenizin ısınma ihtiyaçları farklı olacaktır. Isı yalıtımı yakıt tüketiminde büyük tasarruf sağlamaktadır.
Oturduğunuz dairenin apartman içerisindeki konumu, alt ve üst dairelerin boş veya dolu olması ısı kaybını etkileyen faktörlerdir. Örneğin; ara katta yer alan, alt ve üst katları dolu olan dairelerin ısı kayıpları daha az olmaktadır.
Oturduğunuz dairenin m2 alanını tek başına ısı kaybı ile ilişkilendirmek doğru olmaz. Evinizin büyüklüğüne ek olarak sahip olduğu dış cephe alanı büyüklüğünün hesaba katılması gerekmektedir.
Evinizde bulunan kapı ve pencereler ısı kaybı için kritik bölgelerdir. Kapı ve pencerelerinizin sayıları, yüzey alanı ve ısı gerçirgenliği gibi özellikleri ısı ihtiyaçlarınıza etki etmektedir.
Dairenizin tesisat özellikleri de ısınma performansına etki etmektedir. Radyatörlerinizin odalarda yerleştirildiği konumların ve uzunluklarının evinizin ısı ihtiyacı doğrultusunda seçilmesi gerekmektedir.
Ayrıca, kombi birleşik bir cihaz olup, kullanım suyunu ısıtmak için de kullanılmaktadır. Sıcak su konforunun artırılmasına bağlı olarak da cihaz kapasitesinin büyütülmesi gerekebilir. Örneğin; kombinin monte edileceği mahalde birden fazla banyo kullanılıyor ise ısıl gücü 24 kW kapasitenin üzerindeki (28 kW, 30 kW veya 35 kW kapasiteliler) ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Bunların kullanımı ile yüksek debilerde sıcak su temini yapılabilir. Detaylı ısı kaybı hesabı ve keşif için Ücretsiz Keşif Talebinde bulunabilirsiniz.
Yoğuşmalı Kombiler ile klasik (konvansiyonel) kombiler çalışma prensibi olarak benzerlik gösterirler. Yoğuşmalı Kombilerin klasik kombilere oranla farkı, atmosfere atılan atık gazın sıcaklığının da ısıtma için kullanılabilmesidir. Yoğuşma veya yoğunlaşma teknolojisi ile atmosfere atılan gaz halindeki su buharı yoğuşturularak sıvı hale dönüşmesi sağlanır. Bu esnada su buharının gaz halden sıvı hale geçişi ile ortaya çıkan ısı, ısıtma için kullanılabilir hale gelir.
Bacalı kombiler, yanma için gerekli olan havayı monte edildiği mahalden, hermetik modeller ise özel atık gaz boru donanımı sayesinde direkt dış ortamdan alan cihazlardır. Bu sebeple bacalı kombilerin monte edileceği mahaller için bazı sınırlayıcı havalandırma şartları mevcut olup, montaj ve kullanma kılavuzlarımızda bu bilgiler tüm detayları ile verilmektedir.
Kombi sistemleri bağımsız ısınma konforu sağlamaktadırlar. Kullanıcılar istedikleri sürede istedikleri kadar ısınırlar. Kombiler, merkezi sistemlerin aksine kullandığınız kadar yakıt parası ödemenize ve bireysel tasarrufa olanak sağlar. Ayrıca sıcak kullanım suyu ısıtmasında da kullanılan kombiler ile sıcak su için ayrı bir cihaz (şofben, termosifon, boyler v.s.) kullanmanıza gerek kalmaz.
Kombi Çeşitleri Nelerdir?
Kombiler, atık gazı tahliye sistemine göre ikiye ayrılırlar.
Bacalı kombiler,
Hermetik kombiler.
Ancak günümüzde bacalı kombilerin kullanımı son derece azalmış olup yaygın olarak Hermetik kombiler kullanılmaktadır. Hermetik kombiler, daha güvenli ve verimli olması sebebiyle tavsiye edilmektedir.
Ayrıca kombiler, ısıtma tekniğine göre de ikiye ayrılırlar.
Klasik (konvansiyonel) kombiler.
Yoğuşmalı kombiler.
Yoğuşmalı kombiler klasik kombilerden daha verimlidir. Yüksek verim değerleri (%109’a varan) sayesinde daha az tüketim ve daha az atık gaz emisyonu ile çevreci olan yoğuşmalı kombiler, gelişmiş ayar özellikleriyle de konforlu ısınmayı kullanıcılara sunmaktadır.